27 Ocak 2009 Salı

Görünmez hoparlör

Boston merkezli Emo Labs, ekran üzerine özel bir teknolojiyle eklenen hoparlörler sayesinde ses ve görüntü teknolojilerinde yeni bir devir başlatıyor

Hoparlörler gerek kabloları gerek gün geçtikçe artan sayılarıyla oldukça fazla yer kaplamaya başladılar. Üstelik görüntü ile aynı kaynaktan gelmeyen ses, açı, doğrultu gibi sebeplerle gerçekten farklı bir deneyim yaşamamıza sebep oluyor. Boston merkezli Emo Labs, bu ve benzeri sorunlara çare olacak yeni bir teknoloji geliştirdi.

Görünmez hoparlör olarak adlandırılan yeni teknoloji, standart hoparlörlerin aksine sesi doğuran parçayı yandan sıkıştırarak hareket ettiriyor. Normalde ileri geri hareket ettirilen koni, yeni teknolojide yandan itme gücüne sahip motorların arasındaki şeffaf zara bırakmış. Büyük ekran TV, monitör, dizüstü bilgisayar ekranı gibi görüntü sistemlerine entegre edilebilen bu hoparlör sesin doğrudan ekran üzerinden gelmesini sağlıyor. Edge Motion (kenar hareketi) olarak adlandırılan ses teknolojisi maliyet açısından önmli bir fark yaratmaz ve ses kalitesi de yüksek olursa yeni standart haline gelebilir.

Hiç yorum yok:

 
Lida Lida Lida Lida Lida